KRST, OBHAJILO, BIRMA

Četrtek, 26 April 2012 05:22 - Polona
E-mail Natisni PDF
Z zakramentom sv. krsta smo sprejeti v krščansko občestvo, pri sv. obhajilu prvič prejmemo Jezusa, med prejemom zakramenta sv. birme pa nas birmovalec potrdi v veri.

Vsa zunanja znamenja teh lepih in pomembnih dogodkov dobite v Romarskem uradu.

 


darila za krst, obhajilo, birmo

 

marija.si

Četrtek, 19 April 2012 09:05 - Polona
E-mail Natisni PDF


Brezje, slovensko narodno svetišče Vsak človek ima svojo pot. In vsaka pot ima svoj pomen. Zato si moramo na svojih poteh vzeti čas, se ustaviti in pogledati, v katero smer nas peljejo. Tudi naše življenje je le kratko potovanje proti večnosti.

 

Tako se glasijo uvodne besede, ko se znajdete na spletni strani našega svetišča,  www.marija.si. Nova, pregledna, čista in lepa. Napovednik vas obvešča o pomembnih prihajajočih dogodkih, preberete si lahko vse pretekle novice. Naslovna stran vas popelje po glavnih rubrikah; kako doživite Brezje in Marijo Pomagaj, opisuje različne Poti na Brezje, se poglablja v Duhovnosti in vas bogati v Prostovoljstvu.

 

Križev pot

Četrtek, 29 Marec 2012 12:06 - Polona
E-mail Natisni PDF
V želji, da bi oživeli staro romarsko pot, vas na cvetno nedeljo vabimo še na zadnji brezjanski križev pot. Ob 14.30 se dobimo pri znamenju ob mostu na Posavcu, od koder bomo v molitvi in premišljevanju  krenili proti Brezjam. Tokrat še posebej vabljene družine.