Marija, glasilo Slovenskega narodnega svetišča

Sreda, 21 Julij 2010 13:34 - Petra Grimani
E-mail Natisni PDF

Izšla je prva številka MARIJE - "revije, ki bi rada postala vaša nevsiljiva sopotnica..." (iz Uvodnika). Revija bo izhajala štirikrat letno, naročite jo lahko pri nas. Za vse dodatne informacije nas pokličite na tel. 04/537 07 00.

Revija je zrasla iz želje po globlji marijanski duhovnosti, ki jo izžarevajo naša Marijina svetišča. Že prva številka vam prinaša veliko lepega branja. Preberite si komentar Gregorja Čušina, članek o jaslicah, pogovor z nadškofom Stresom, pismo Alojza Rebule, poročilo o Marijinem romanju nekoč in danes, spodbudo za oživitev družinske pobožnosti, zgodovinsko povest... Ko boste prebrali vse članke, pa po receptu s. Nikoline skuhajte novo dobroto iz Marijine hiše in poromajte z nami. Kam? Na Brezje!

Veselimo se vašega prihoda! Mir in dobro!

bratje frančiškani, varuhi svetišča in sodelavci Romarskega urada

Marija_prva_tevilka

 

Izpred Romarskega urada pospremili Marijo

Četrtek, 10 Junij 2010 11:21 - Petra Grimani
E-mail Natisni PDF

Prvi dan romanja Marije Pomagaj z Brezij na evharistični kongres v Celje

Danes milostna podoba Marije Pomagaj z Brezij odhaja proti Celju. Od Matere smo se poslovili pravkar, pri pol deveti sveti maši. V dneh pred kongresom bo obiskala svoje ljubljene otroke v devetih slovenskih župnijah. "Domov" se bo vrnila v nedeljo popoldne, po končanem evharističnem kongresu.

 Slovesno so jo v procesiji izpred cerkve pospremili njeni častilci na Brezjah in z zvonjenjem tudi vsi brezjanski zvonovi. Bratje frančiškani, ki skrbijo za svetišče, so podpisali listino, da Marijo oddajajo v varstvo varuhom na poti, podobno kot so tak dokument podpisali že, ko je Marija prvič romala. Potem se je Marija spremstvu patrov Bogdana in Leopolda odpravila na pot. 

244_2

Najprej jo bodo sprejeli v župnijski cerkvi sv. Petra v Naklem. Tam bo Marija, Mati Cerkve, v gosteh od 10. do 14. ure. Bogoslužje bo vodil ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik. 

Popoldne bodo Marijo, Kraljico pričevalcev, gostili v župnijski cerkvi sv. Jurija v Šenčurju. Slovesnost bo vodil ljubljanski nadškof in metropolit dr. Anton Stres. 

Marijo, Zdravje bolnikov, bodo prenočili v župnijski cerkvi sv. Jurija v Nevljah, sprejel jo bo novomeški škof msgr. Andrej Glavan.

ROMANJE_SLIKA3

 

Draga romarica, romar!

Sreda, 13 Januar 2010 14:17 - Skrbnik
E-mail Natisni PDF

Božični čas se navadno začne z veliko lučkami in celo živčnostjo, toda na sveti večer, pri polnočni maši najde vsak svoj mir in jedro praznovanja. Lepoto praznika še dopolni domače praznovanje. Kakor nam Marija kaže, je skrivnost božiča umetnost premišljevanja. V današnjem času »električnega božiča« je Marija še posebno velik zgled. Znala se je ustaviti. Najprej v hlevu, kajti vedela je, da je prišel čas dopolnitve, potem v templju, na koncu pa še pod križem. Ona v skrivnost božiča prinese čisto srce, ki je pripravljeno praznovati, sprejeti božjo prisotnost.

Preberi več...